Ingrid de Graaf van Aegon naar ASR

0

Aegon-directeur Ingrid de Graaf (1969) maakt de overstap naar de Raad van Bestuur van ASR. Met de benoeming van Ingrid de Graaf is de Raad van Bestuur weer compleet en bestaat deze met Jos Baeten (CEO) en Chris Figee (CFO) uit drie personen.

Ingrid de Graaf vervult hiermee de vacature die was ontstaan na de invoering van een nieuwe managementstructuur bij ASR per 1 februari 2019. In een reactie noemt ASR CEO Jos Baeten De Graaf een van de beste bestuurders van Nederland in de verzekeringsbranche. “Ik ben blij dat Ingrid voor ASR heeft gekozen en ben er van overtuigd dat zij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de uitvoering van onze strategie en het bereiken van onze doelstellingen.”

De Graaf maakte sinds 2017 als voorzitter particulier deel uit van de statutaire directie. Van 2009 tot 2013 was De Graaf CEO ABN Amro verzekeringen en van 2014 tot 2017 lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd.

De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door DNB en zal worden voorgelegd aan een buitengewone vergadering van aandeelhouders.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.