ING start met overgangsperiode hypotheekprovisie

0

Vooruitlopend op het provisieverbod heeft ING vanaf vandaag een overgangsperiode in het acquisitieproces ingesteld, waarbij zowel het oude als het nieuwe proces gedurende een maand zijn toegestaan. Tijdens deze periode kunnen klanten kiezen voor het betalen van advieskosten of een afsluitprovisie voor hypotheekadvies, waarbij zij door de hypotheekadviseur de voor hen voordeligste keuze aangereikt krijgen.

Vanaf 1 december 2012 moeten alle hypotheekaanvragen voldoen aan het nieuwe proces en betaalt de klant geen 1% afsluitprovisie meer over de lening. Alle klanten gaan vanaf dit moment advieskosten betalen voor hypotheekadvies en -bemiddeling.

De advieskosten zijn een vast bedrag, onafhankelijk van de hoogte van de hypotheek. Voor een nieuwe hypotheek bedraagt dit 2100 euro en voor een tweede hypotheek of verhoging 900 euro. De klant kan op deze manier de advieskosten van de ING vergelijken met de kosten van andere hypotheekaanbieders en onafhankelijke intermediairs. Vanaf vandaag worden de advieskosten gepubliceerd en actueel gehouden op ING.nl.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.