ING, Rabo en Triodos passen iDIN toe in hun apps

0

Klanten van ING, Rabobank en Triodos kunnen nu ook met de app van hun bank inloggen bij instellingen zoals de Belastingdienst. De drie banken passen deze week als eerste het collectief opgezette identificatie- en inlogsysteem iDIN toe in hun apps. ABN Amro, SNS, ASN en RegioBank volgen zo snel mogelijk, zegt betaalorganisatie en iDIN-ontwikkelaar Currence.

De identificatiemethode werd een jaar geleden geïntroduceerd als inlogalternatief voor met name DigiD. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld op de website van de Belastingdienst of hun gemeente inloggen met de naam en wachtwoord waarmee zij ook iDEAL-betalingen verrichten of inloggen bij internetbankieren.

Mobiel

Voor iDEAL of internetbankieren verschuift het gebruik volgens Currence steeds meer van de vaste computer of laptop naar de mobiele telefoon en tablet. Steeds meer banken maken desktopbetalingen mogelijk via hun mobiele app, door bijvoorbeeld het scannen van een QR-code met de smarttelefoon. “Naast overheidsinstellingen bieden ook dienstverleners, verzekeraars en webwinkels inloggen via iDIN aan. Consumenten hoeven zich zo niet steeds apart te registreren en toegangscodes te verzinnen. De identificatie heeft via de bank al plaatsgevonden”, aldus Currence.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.