ING op termijn over naar hypotheekplatform Stater

0

ING heeft de intentie uitgesproken om op termijn gebruik te gaan maken van het hypotheekplatform van Stater. Op dit moment lopen de aanvragen via de eigen hypotheeksystemen van ING. De verwerking van hypotheekaanvragen en beheerverzoeken blijft door ING-medewerkers gedaan worden.

De beoogde implementatie van de systemen van Stater binnen ING is een meerjarig traject dat is opgedeeld in verschillende fases. ING verwacht dat de transitie voor het intermediair eind 2026 plaatsvindt

In een nieuwsbrief aan het intermediair schrijft ING dat de ophanden zijnde samenwerking met Stater niets zal veranderen aan de persoonlijke dienstverlening naar het intermediair. “Alleen aan de achterkant wordt op termijn gebruik gemaakt van andere software en systemen om de hypotheekaanvraag of het beheerverzoek te verwerken. Dit doet ING om ook in de toekomst de dienstverlening aan het intermediair te kunnen blijven verbeteren en om nog sneller in te kunnen spelen op de behoeften van het intermediair. De verwerking van hypotheekaanvragen en beheerverzoeken blijft door ING-medewerkers gedaan worden.”

Marktaandeel Stater in de lift

Begin dit jaar werd duidelijk dat ook de combinatie a.s.r. en Aegon de keuze op Stater heeft laten vallen. De komende twee jaar worden beide hypotheekportefeuilles samengevoegd in het platform van Stater. Hierdoor groeit het marktaandeel van Stater in Nederland naar bijna 50%. Als op termijn ook ING kan worden toegevoegd, krijgt het marktaandeel van stater opnieuw een significante groei-impuls.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.