ING: ‘Negatieve rente boven 1 miljoen euro’

0

Net als eerder ABN Amro gaat ook ING binnenkort negatieve rente invoeren. Voor rekeningen met een saldo van meer dan 1 miljoen euro gaat ING boven de 1 miljoen een rente rekenen van -0,50%. Dit rentetarief geldt per rekening en niet per klant. Bij ABN Amro wordt de grens 2,5 miljoen euro.

ING wijzigt per 1 april 2020 de rente voor zakelijke klanten en private banking klanten en per 1 juli 2020 voor particuliere klanten. ING voert deze wijzigingen, naar eigen zeggen, door vanwege de aanhoudende lage en negatieve rentes in de markt. Op dit moment zijn er zo’n 6.400 zakelijke, private banking en particuliere klanten die saldi hebben boven de drempel van 1 miljoen euro per rekening. “Dit betekent dat meer dan 99,9% van alle klanten door deze rentewijziging niet te maken krijgt met een negatieve rente”, aldus de bank.

Spaarrente

Voor particuliere spaarrekeningen met een saldo tot en met 100.000 euro blijft de rente +0,01%, bij bedragen tussen de 100.000 en 1 miljoen gaat de rente naar nul procent. Bij ABN Amro krijgt geen enkel spaarder meer positieve rente. Bij alle rekeningen onder de 2,5 miljoen euro wordt de rente nul procent.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.