ING lanceert tool voor analyseren hypotheekrisico

0

Huizenbezitters willen in deze tijd graag weten hoe zij ervoor staan met hun hypotheek. Om intermediairs daarbij te ondersteunen introduceert de ING het Klant Kompas. Deze online tool helpt onafhankelijke intermediairs bij het inventariseren, analyseren en adviseren over eventuele hypotheekrisico’s voor klanten.

Het Klant Kompas maakt aan de hand van 10 relevante vragen een quick scan van de persoonlijke situatie van de klant. Daaruit volgt een rapport waarmee het intermediair direct kan bepalen welk risico een klant eventueel loopt met de huidige hypotheek. Op basis van het Kompas en de al beschikbare klantgegevens, weegt het intermediair af of het nuttig is een klant uit te nodigen voor een gesprek. Volgt een gesprek, dan biedt het rapport een leidraad voor het klantgesprek waarin kan worden bekeken of de hypotheek nog voldoende aansluit bij de huidige persoonlijke situatie.

Er kan gebruik gemaakt worden van een persoonlijke uitnodigingsbrief, een adviesbrief, kant-en-klare teksten voor de eigen website en korte berichtjes om te plaatsen in social media.

Naast het Klant Kompas heeft de ING voor klanten van het intermediair een speciale versie ontwikkeld van de Hypotheek Stresstest. Deze kan op de website van het intermediair worden geplaatst. Deze test geeft klanten, op basis van de antwoorden op 10 vragen over de hypotheek en de huidige en toekomstige financiële situatie, een eerste beeld over de eigen hypotheeksituatie. Het intermediair kan een link op zijn site plaatsen om zo traffic en adviesgesprekken te genereren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.