ING komt multiculturele cao overeen

0

ING Nederland en de vakorganisaties FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe ING cao en het Sociaal Plan. Hierin is onder andere een loonstijging overeen gekomen van 1,7% per 1 september 2018.

Het onderhandelingsresultaat heeft betrekking op de ruim 14.000 medewerkers van ING in Nederland. Er wordt volgend jaar een nieuwe performance management methodiek ingevoerd, waarbij er ruimte komt voor investering in vakmanschap en persoonlijke uitdagende ambities. In 2018 wordt ook gewerkt aan een nieuwe meer toekomstbestendige pensioenregeling.

Extra feestdagenverlof

Er zijn een aantal opvallende zaken. Zo krijgen medewerkers van 60 jaar en ouder de mogelijkheid om één dag per week hun kennis en kunde op kosten van ING in te zetten bij maatschappelijke organisaties of onderwijsinstellingen. De kersverse ouder (man/vrouw) die geen gebruik kan maken van bevallingsverlof krijgt recht op 1 maand betaald verlof en de mogelijkheid om aansluitend 3 maanden onbetaald verlof op te nemen. Tot slot krijgen medewerkers de mogelijkheid om jaarlijks 1,5 dag betaald verlof op te nemen op voor hun belangrijke (al dan niet religieuze-) feestdagen.

Leden mogen stemmen

In de komende weken zal het resultaat worden voorgelegd aan de leden van de vakorganisaties. Als de leden instemmen wordt het onderhandelingsresultaat omgezet in een definitief akkoord. De cao heeft een looptijd van 1 jaar en het Sociaal Plan heeft een looptijd van 5 jaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.