ING komt met pas contactloos betalen

0

ING introduceert als eerste Nederlandse bank een nieuwe betaalpas waarmee klanten contactloos kunnen betalen. Klanten hoeven de pas dan niet meer in een betaalautomaat te steken, maar kunnen hem tegen het apparaat houden en zo snel afrekenen zonder een pincode in te voeren. Met de pas kunnen kleinere bedragen tot 25 euro worden afgerekend.

De betaalpas is vooral handig bij het betalen van een snelle boodschap, een kop koffie of een tijdschrift, stelt ING. De betaling verloopt sneller dan een reguliere pinbetaling en dat scheelt weer in de wachtrij bij de kassa.
Contactloos betalen maakt gebruik van de chip op de pas en is daarmee zeer veilig, zegt ING. De pas krijgt ook een betaallimiet, maar hoe de limieten eruit komen te zien, moet nog worden uitgewerkt. ‘’Als iemand de pas verliest, is het ook zaak deze meteen te laten blokkeren”, aldus een woordvoerder van ING.

Tot eind 2013 worden al circa 3 miljoen nieuwe passen uitgegeven. Naar verwachting kunnen klanten vanaf begin 2014 contactloos betalen met de pas. Zij worden hier te zijner tijd over geïnformeerd.

De nieuwe betaalpas is ook bruikbaar voor alle bestaande betaalfuncties. Later dit jaar volgt ook de mogelijkheid om contactloos te betalen met de mobiele telefoon.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.