ING gaat voor leidende positie door duurzame groei

0

Folkert van der Ploeg stuurt sinds 1 juli de nieuwe hypothekenorganisatie van ING aan. Onder leiding van de nieuwe directeur Wonen zet ING een volgende stap in de bediening van hypotheekklanten en intermediaire business partners. De focus ligt daarbij op financiële gezondheid en duurzaamheid: de stap van inzicht naar activatie moet financieel adviseurs en klanten in staat stellen om daarop actie te ondernemen.

“Maatwerk is noodzakelijk én mogelijk”

Voordat hij in 2022 bij ING begon was Van der Ploeg werkzaam bij Aegon als Chief Data and Innovation Officer (CDO) en verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van alle data gerelateerde activiteiten en innovaties. De geboren Fries studeerde economie in Groningen en begon zijn carrière bij Aegon als trainee. Hij bleef er daarna nog ruim tien jaar in verschillende functies werkzaam en deed daarbij ook ervaring op met het intermediaire kanaal en hun behoeftes. Door zijn ervaring in de domeinen data, digitaal en innovatie te benutten in de relatie met het intermediair denkt hij dat ING het verschil zal gaan maken.

Innovatie en datagedreven oplossingen

Van der Ploeg: “De hypotheekketen is traditioneel ingericht. Als ING zien we daarin kansen voor innovatie en datagedreven oplossingen waar het intermediair en de klant profijt van hebben. Van een hypotheekverstrekker wordt vandaag de dag veel meer gevraagd. En terecht: de hypotheek is al lang geen op zichzelf staand product meer, maar onderdeel van een groter geheel van beslissingen waarmee de basis wordt gelegd voor de financiële gezondheid van een consument. En ja, een goede financiering van de woning is de basis daarvan, maar verzekeringen, sparen en/of beleggen en verduurzaming van de eigen woning zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Dat maakt een financieel adviseur een héél belangrijke gesprekspartner voor consumenten. Onze ambitie is een leidende positie op het gebied van wonen en dan met name op de thema’s verduurzamen en financiële gezondheid. Daar zijn we nog niet, maar daar werken we elke dag hard aan. Sommige oplossingen hebben wij het afgelopen jaar geïntroduceerd, andere oplossingen komen op kortere of lange termijn. Onze ambitie is fors, dat vereist dialoog met het intermediair en een meerjarig plan.”

Lees hier het hele interview met Folkert van der Ploeg in de nieuwe e-InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.