ING en EIB vergroenen bedrijven

0

ING en de Europese Investeringsbank (EIB) stellen 400 miljoen euro ter beschikking aan ondernemers in de Benelux die willen investeren in verduurzaming. Ondernemingen worden geselecteerd op basis van hun duurzaamheidsimpact en ontvangen dankzij de samenwerking een korting van 0,3% op de rente.

Onderdeel van de kredietovereenkomst tussen ING en de EIB is dat laatstgenoemde 200 miljoen euro aan ING leent tegen een gunstig tarief. De bank zal dit voordeel doorgeven aan haar klanten en het beschikbare bedrag verdubbelen, waardoor de totale kredietinjectie op 400 miljoen euro uitkomt. De leningen die ING verstrekt zijn onderdeel van haar verduurzamingsprogramma voor bedrijfsklanten in de Benelux, dat sinds 2018 loopt. Vanaf september wordt het nieuwe financieringsprogramma beschikbaar gesteld. De helft van deze Benelux-brede faciliteit is bestemd voor Nederlandse bedrijven.

Voorwaarden

Het kredietbedrag is bestemd voor investeringen in een duurzame toekomst, bijvoorbeeld op het gebied van de transitie van fossiele energiebronnen naar zonne- en windenergie, energiezuinig vastgoed voor eigen gebruik, de circulaire economie en elektrisch vervoer. De rentekorting is alleen beschikbaar als voldaan wordt aan de specifieke voorwaarden die de EIB en ING hebben vastgesteld. De totale investering per verduurzamingsproject mag niet boven de 25 miljoen euro uitkomen. Voor iedere lening die in aanmerking komt voor het gunstige rentetarief geldt een maximum van 10 miljoen euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.