Informeer werkgever over nieuwe WGA

0

VSZ en Acture geven deze maand een serie masterclasses waarin de advieskansen van de aanstaande samenvoeging van WGA-vast en WGA-flex worden toegelicht en uitgediept. Werkgevers moeten hun keuze om over te stappen op een private oplossing voor 1 oktober aan de Belastingdienst doorgeven.

De samenvoeging van WGA-vast en WGA-flex gaat in per 1 januari 2017. Om werkgevers hierop voor te bereiden moet de adviseur inkomen nu al het gesprek aangaan met zijn zakelijke relaties. Voor adviseurs die werkgevers voorzien van onderscheidend assurantieadvies en moderne oplossingen liggen er volgens VSZ enorm veel kansen met een ongekend omzetpotentieel. Maudie Derks, algemeen directeur van Acture: “Omdat de keuze voor 1 oktober om over te stappen op een private oplossing kenbaar moet worden gemaakt aan de Belastingdienst en het om hele ingewikkelde materie gaat starten VSZ en Acture al in februari met een reeks van Masterclasses.

Tijdens de Masterclass ‘Advieskansen Nieuwe WGA’ wordt de laatste stand van zaken rond de nieuwe WGA doorgenomen. Aan het woord komen onder andere Janthony Wielink, directeur Enkwest Opleiding & Advies, Joop van Zijl, advocaat Kantoor Mr. van Zijl advocaten en Marjol Nikkels, directeur CS Opleidingen. Zij laten hun licht schijnen op de materie specifiek voor de doelgroepen: HR, Finance, Casemanagement, uitzendbedrijven en assurantieadviseurs. Er wordt breed gekeken naar de ontwikkelingen binnen sociale zekerheid en naar specifieke oplossingen voor de doelgroepen.

De eerstvolgende bijeenkomsten worden gehouden op 10 februari in Rotterdam en op 17 februari in Den Bosch. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Inschrijven kan op de website van VSZ.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.