Infopakket ‘Aan de slag voor de klas’

0

Het Verbond van Verzekeraars heeft een informatiepakket beschikbaar voor werknemers van verzekeraars, die een (gedeeltelijke) overstap overwegen naar het onderwijs. Het pakket bevat informatie over het Nederlandse onderwijssysteem én de opleidingsmogelijkheden voor zij-instromers.

Begin dit jaar heeft het Verbond van Verzekeraars zich verbonden aan het convenant ‘Aan de slag voor de klas’. Het convenant is één van de uitwerkingen is van de Sociale Agenda 2019-2021 ‘Samen op weg naar brede inzetbaarheid’. Die agenda bevat de gezamenlijke visie van de sociale partners (werknemers en werkgevers) over het huidig en toekomstig arbeidsklimaat van de verzekeringsbranche.

Bijeenkomsten

Het informatiepakket is samengesteld door de landelijke vertegenwoordigers van het onderwijs, in samenwerking met de arbeidsmarktfondsen uit het primair en voortgezet onderwijs. Er wordt ingegaan op het leraarschap in het primair onderwijs (po), voortgezet onderwijs (vo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Op de websites die in het pakket worden genoemd, wordt de komende tijd relevante informatie gepubliceerd.

Verschillende verzekeraars organiseren ook op eigen initiatief bijeenkomsten voor medewerkers die een (gedeeltelijke) overstap overwegen naar het onderwijs.

Sector stimuleert overstap naar onderwijs

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.