Infographic Arbeidsmarktscan voor adviseurs

0

De Arbeidsmarktscan is er om meer flexwerkers een verantwoorde en betaalbare hypotheek te bieden op basis van hun kansen op de arbeidsmarkt. Om adviseurs snel inzicht te geven in de materie heeft NHG een Infographic Arbeidsmarktscan gemaakt, die de werking van de scan in woord en beeld weergeeft.

De Arbeidsmarktscan is bedoeld om flexwerkers, zoals oproepkrachten en aanvragers met een tijdelijk contract zonder intentieverklaring, een verantwoorde en betaalbare hypotheek te kunnen bieden. De adviseur kan de Infographic Arbeidsmarktscan ook gebruiken in de klantcommunicatie. Sinds 1 januari kunnen de eerste hypotheken op basis van de Arbeidsmarktscan worden verstrekt door de deelnemende geldverstrekkers.

Toekomstgericht beoordelen

De Arbeidsmarktscan bepaalt aan de hand van twaalf vragen wat de kansen van de flexwerker zijn om snel een nieuwe baan in hetzelfde vakgebied te vinden en wat de verdiencapaciteit is. De verdiencapaciteit is het actuele inkomen dat mensen met hetzelfde profiel als de flexwerker op dit moment gemiddeld verdienen. De vragen gaan over opleidingsniveau, diploma, leeftijd, werkervaring, branche, beroep en regio. Deze gegevens worden gekoppeld aan beschikbare data over vacatures, lange termijn-ontwikkelingen van beroepen, verwachte groei of krimp van de economie, et cetera.

Op basis van de antwoorden ontvangt de flexwerker een gewaarmerkt rapport met een score en verdiencapaciteit. Vanaf 70 punten is het perspectief positief, wordt het rapport afgegeven en kan het gebruikt worden bij de hypotheekaanvraag. Het rapport heeft daarbij dan dezelfde waarde als een vast contract of een contract met intentieverklaring van de aanvrager.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.