InFinance valt vandaag op de mat

0

Vrijdag valt bij de abonnees een nieuwe Infinance in de brievenbus. Daarin onder andere Menno Luiten over Jungo. Een hypotheek die volgens hem minder spannend is dan het lijkt. Zes digitale specialisten geven hun visie op de digitale transformatie in de financiële sector. Waar staat de sector nu en waar gaat het naartoe?

MijnGeldzaken.nl is een onafhankelijk adviesplatform dat financiële planning, financieel advies en financieel management integreert in één oplossing. Dit onder het mom ‘zelf doen wat je zelf kunt en advies als het nodig is’. Een methodiek op basis van co-creatie die het advies goedkoper maakt en professionele financiële planning bereikbaar voor een grote groep consumenten, zegt directeur Maarten Luiken.

De klant van morgen

DAK lanceerde deze maand Mijn Hypotheekdossier, een online hypotheekportaal waar financieel adviseurs gezamenlijk met hun klanten aan een hypotheekaanvraag werken. Met deze digitaliseringsslag zijn de DAK-leden volledig uitgerust om de klant van morgen te adviseren. Maar wat maakt die klant van morgen anders dan de klant van vandaag? Dat en meer kwam aan bod tijdens een gesprek met bestuur en leden van DAK.

Een expat doe je er niet even bij

Als hypotheekadviseur ontdekte Henk Jansen eind jaren negentig de expat. Wat begon met een paar Engelstalig geschreven adviesrapportages per maand, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke hypotheekadviseur voor expats in Nederland. We spreken Jansen op het hoofdkantoor van Expat Mortgages aan de Amsterdamse Zuidas, het zakendistrict met de grootste concentratie expats.

De digitale klant loopt het advieskantoor voorbij

Wekelijks reageren een kleine 2.000 hypotheekleads via een van de websites van TotalWebBoost, beheerder van Starterslening.nl, Startershypotheek.com en Hypotheekberekenen.nl. De vraag naar die leads stijgt, zegt directeur Douwe van Zelm. “De hypotheekadviseur beschikt niet meer als vanzelfsprekend over voldoende aanbod van nieuwe klanten en zoekt alternatieven.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.