Independer geeft digitaal hypotheekadvies

0

Vanaf vandaag kunnen starters (tot 37 jaar) op de woningmarkt, die hun eerste hypotheek zoeken, bij Independer volledig digitaal advies krijgen over hypotheekvorm en rentevaste periode. Daarna gaat Independer zich richten op andere doelgroepen, met uitgebreidere vraagstukken.

Wat Independer betreft hoeft de starter het huis niet meer uit voor een hypotheekadvies. Dat doet hij voortaan op zijn eigen gekozen moment online en op de plek die hij wil. Independer start met volledig digitaal advies over hypotheekvorm en rentevaste periode. Sinds mei 2017 konden mensen er al voor telefonisch advies terecht. Later dit jaar volgt ook het volledig gedigitaliseerde advies over de geldverstrekker en aanvullende verzekeringen. In eerste aanleg richt Independer zich op starters, waarna op een later moment ook andere doelgroepen zullen volgen.

Vergelijken hypotheekadvies overbodig

Klanten van Independer doorlopen het adviestraject online. Het verzamelen van alle informatie en wensen voor het hypotheekadvies verloopt via een geautomatiseerd chatgesprek. Op basis van de ingegeven gegevens wordt er digitaal een advies gegenereerd. Dat digitale advies komt voort uit data die gegenereerd is uit de kennis en ervaring van meer dan 100 interne en externe WFT-gecertificeerde adviseurs (WFT = Wet Financieel Toezicht). “Wij horen regelmatig dat klanten meerdere hypotheekgesprekken voeren om het advies te kunnen vergelijken, bij ons hoeft dat dus niet meer. De ervaring en kennis van 100 adviseurs is nu samengebracht in één persoonlijk advies”, zegt Coen de Ruiter, algemeen directeur van Independer. “Uiteraard kijken onze hypotheekadviseurs mee en kan een klant altijd bellen met vragen.”

Tweede deel later dit jaar online

Independer heeft het deel voor advies over hypotheekvorm en rentevaste periode inmiddels online gezet. Later dit jaar volgt nog een tweede deel dat nu wordt ontwikkeld. In dat deel wordt onder andere advies wordt gegeven over de geldverstrekker, de overlijdensrisicoverzekering, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Ui het oogpunt van onafhankelijkheid kunnen klanten bij Independer kiezen uit een brede range hypotheekverstrekkers. Het tweede deel van het advies vindt voorlopig nog op de klassieke wijze plaats, namelijk een telefoongesprek met één van de adviseurs. Een hypotheekadvies kost bij Independer 1.195 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Avatar