Independer gaat samenwerken met Lemonade

0

Vergelijkings- en adviesplatform Independer gaat samenwerken met de Amerikaanse inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeraar Lemonade. Het techbedrijf biedt sinds april dit jaar verzekeringen aan op de Nederlandse markt.

Felix Tenniglo, algemeen directeur van Independer, is blij met de samenwerking: “In de Nederlandse verzekeringsmarkt is ruimte voor nieuwe spelers. Lemonade kent een innovatief verzekeringsmodel en doet het goed in onder andere Amerika. Het is een jong Amerikaans techbedrijf dat de verzekeringsmarkt bestormt met hun ‘Polis 2.0’, een vereenvoudigde en gedigitaliseerde polis. Acceptatie en claimafwikkeling vindt vooral plaats op basis van kunstmatige intelligentie. Lemonade wil graag sociale impact maken. Een vast deel van de premie wordt gebruikt voor bedrijfskosten. De rest is voor schadevergoedingen en wat overblijft gaat naar een goed doel dat klanten zelf bepalen.”

Kunstmatige intelligentie

Ori Hanani, vicepresident Europese Operaties bij Lemonade: “We willen de Nederlandse consument een snelle, betaalbare en sociaal-gedreven verzekering aanbieden. Deze wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie en belooft een geweldige ervaring voor de consument. Het is fantastisch om dit samen te kunnen doen met het grootste advies- en vergelijkingsplatform van Nederland als partner.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.