Independer begonnen met execution only-hypotheek

0

Independer is woensdag van start gegaan met het aanbieden van execution only-hypotheken. “Wij bieden dit aan omdat wij denken dat je dit best, met wat hulp van ons, zelf kunt regelen”, aldus de website.

De execution only-hypotheek is vooralsnog alleen verkrijgbaar voor starters in loondienst. De kosten zijn 495 euro. Daarbij kan een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten voor 100 euro per verzekering. Independer werkt voor deze producten samen met onder meer bijBouwe, Lloyds Bank, ASR en Munt Hypotheken.

Besparen op advieskosten

De site rekent de klanten voor dat ze op deze manier 1800 euro kunnen besparen, waarbij ze vooral op advieskosten besparen. De kosten via een adviseur zouden gemiddeld op 2300 euro uitkomen.

Independer begeleidt de klanten naar eigen zeggen tijdens het hele traject, vanaf de aanvraag tot het moment van passeren bij de notaris. “Het enige wat we niet doen, is je adviseren. Je kunt ons van alles vragen, maar alle keuzes maak je zelf”, aldus Independer.

Wie een execution only-hypotheek wil aanvragen, moet eerst een kennis- en ervaringstoets doen. Klanten die niet slagen voor de toets – die ze maar één keer mogen maken – worden doorverwezen naar een hypotheekadviseur.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.