Inboedelverzekeringen vergelijken loont

0

Uit het 34e MoneyView Special Item blijkt dat prijsvergelijken bij inboedelverzekeringen nog altijd loont. ANWB, Unigarant, Verzekeruzelf.nl, Zelf en Nationale-Nederlanden scoren op prijs, Delta Lloyd,Interpolis, OHRA en Reaal/SNS/BLG op kwaliteit inboedelverzekering.

Uit het onderzoek wordt duidelijk dat de premies van inboedelverzekeringen in de afgelopen 15 maanden gemiddeld met 3,5% zijn gestegen (exclusief de stijging als gevolg van de verhoging van de assurantiebelasting), terwijl de onderlinge verschillen in premies toenemen. Het regelmatig vergelijken van de inboedelverzekering kan de consument dus flink geld schelen.

De premies van Inboedelverzekeringen zijn in de afgelopen 15 maanden gestegen met gemiddeld 3,5%. In de twee jaar hiervoor stegen deze met 2,5% tot 4%. Deze stijging werd echter veroorzaakt doordat de gemiddelde waarde van de inboedel toenam. In 2012 nam de gemiddelde waarde van de inboedel juist af met 0,8%. Gelijkblijven dan wel dalen van de premie was dus logischerwijs te verwachten. Dat is niet het geval: verzekeraars hebben de premies gemiddeld genomen juist verhoogd. Dat geldt echter niet voor alle  verzekeraars. Bij 14 van de 51 onderzochte producten was er in het afgelopen jaar sprake van een premieverhoging, bij 8 producten van een premieverlaging. Omdat de verhoging met gemiddeld 10,7% fors was, trok de minderheid aan duurdere producten het marktgemiddelde uiteindelijk omhoog naar de genoemde gemiddelde stijging van 3,5%. Dat betekent dat de prijsverschillen tussen verzekeraars zijn toegenomen. Bij deze percentages is geen rekening gehouden met de stijging van de assurantiebelasting per 1 januari 2013 naar 21%. Deze stijging zorgt er voor dat verzekerden over de gehele linie meer zijn gaan betalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.