Inboedelindex daalt een tiende punt

0

Het Verbond van Verzekeraars geeft sinds 2017 geen Inboedelwaardemeter meer uit, maar berekent op basis van gegevens van het CBS wel de inboedelindex (IWI). De nieuwe inboedelindex wordt 147,9. Dit is een daling van 0,1% ten opzichte van 2019 (148). Deze is geldig eind 2020. Het bijbehorende bedrag per punt voor de inboedelwaardemeter is 1.050,30 euro.

Daarnaast geeft het Verbond jaarlijks de herbouwwaardemeter uit. De herbouwwaarde is het bedrag dat een verzekerde nodig heeft om een woning, als deze totaal verloren zou gaan, weer op te bouwen in dezelfde staat en volgens de huidige bouwvereisten. Vanwege de veranderende bouwvereisten worden dit jaar een aantal ingrijpende aanpassingen doorgevoerd. Het Verbond overlegt op dit moment met technisch adviesbureau Arcadis hoe deze veranderingen te vertalen naar de herbouwwaardemeter. Naar verwachting wordt de herbouwwaardemeter in de eerste helft van november gepubliceerd.

Webinar in december

Vanwege deze veranderingen organiseert het Verbond in december een webinar voor zowel verzekeraars als het intermediair.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.