In memoriam Dik van Velzen (NIBE-SVV)

0

NIBE-SVV laat vandaag met grote verslagenheid weten dat hun programmamanager Dik van Velzen na een kort ziekbed op 24 december is overleden. Hij is slechts 69 jaar geworden. Van Velzen is 43 jaar verbonden geweest aan NIBE-SVV en was ruim 18 jaar hoofdredacteur van het verzekeringsvakblad ‘de Beursbengel’.

Jeanette Hadderingh, Directeur NIBE SVV: “Dik heeft in al die jaren niet alleen veel voor onze organisatie betekend, maar ook voor de verzekeringssector in het algemeen. Hij was een echte vakman, die zich met hart en ziel voor zijn werk en zijn sector inzette. Voor ons was hij een hele fijne collega; scherpzinnig, analytisch, integer en een vraagbaak voor iedereen. Onze gedachten gaan uit naar zijn partner, kinderen en naaste familie.”

Scherpe pen

Met zijn scherpe pen wist mr. Dik van Velzen de meest ingewikkelde zaken op het gebied van wetgeving, verzekeringsrecht en zorgplicht helder en begrijpelijk uiteen te zetten. “Een boeiend vak, waarin veel gebeurt”, zo omschreef hij het zelf. Zijn kennis en expertise van de financiële dienstverlening in het algemeen en het verzekeringsbedrijf in het bijzonder was groot. Niet alleen dat gaan we enorm missen, ook zijn warme persoonlijkheid en mooie gesprekken/anekdotes over het verzekeringsbedrijf.

Stichting Assurantie Registratie

Vanaf de oprichting van de Stichting Assurantie Registratie (SAR) vervulde Dik van Velzen met veel passie en kundigheid de rol van kritisch klankbord, laat SAR-voorzitter Michel Hassefras weten. “Binnen de SAR hebben wij hem leren kennen als een gedreven en kundig man met een groot hart voor het assurantiebedrijf en vooral als een zeer bescheiden en hartelijke man. Dik kenmerkte zich door zijn enorme schat aan kennis en ervaring en wilde deze ook graag delen met anderen. Hij was voor een groot aantal mensen in de branche een klankbord en een mentor. Hij werd daarom door velen binnen de verzekeringsbranche gerespecteerd en gekend. Met hem is een icoon binnen de branche heengegaan. Wij zullen zijn kennis, ervaring, humor en bescheidenheid erg missen.”

Een van de laatste artikelen die Dik van Velzen schreef was zijn (jaarlijkse) bijdrage aan de InFinance-special Visie & Kansen 2021:

Creatief omgaan met de harde markt

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.