In 5 jaar van Tulp-hypotheek naar Tulp Group

0

De Tulp-hypotheek bestaat deze maand vijf jaar. In die periode is de verstrekker die begon met één merk en één product, uitgegroeid tot de Tulp Group. Een multi-label en multi-service leenplatform, bekend van het buy-to-let label De Nederlandse en verschillende white labels, waaronder Groene Hart en bunq.

Met een vertraging van twee jaar zag Tulp Hypotheken op 15 mei 2018 het levenslicht. Drie weken na de start passeerde op 4 juni de eerste hypotheekakte bij Notaris Opbroek in Deventer.

Het label kondigde in 2016 al aan van start te zullen gaan, maar moest vlak voor die geplande start op zoek naar een nieuwe buitenlandse investeerder die voor lange tijd in de Nederlandse hypotheekmarkt wilde stappen. Dat commitment voor de lange termijn was cruciaal voor Tulp, zei medeoprichter Paul Wessels destijds. De eerste investeerder van wie Tulp Hypotheken dat commitment kreeg was het in Londen gevestigde TwentyFour Asset Management (onderdeel Vontobel). Niet veel later volgde Natwest Markets. Anno 2023 heeft het hypotheekbedrijf hypotheken verstrekt aan ruim 5.000 klanten en heeft het ruim 20 medewerkers.

Inspelen op marktvraag

Waar bij de start in 2018 Tulp zich vooral richtte op niet-NHG voor bestaande woningen, is dat inmiddels verbreed naar zowel hypotheken mét als zonder NHG en hypotheken voor aankoop, verbouwing of herfinanciering van een bestaande woning of voor de aankoop van een nieuwbouwwoning. Tulp wil voor iedere doelgroep een passende oplossing op het schap.

Pierre de Vos, CFO en medeoprichter van Tulp Hypotheken: “Met op maat gesneden hypotheken die passen bij wat de markt vraagt, kunnen we onze klanten steeds aantrekkelijke hypotheken bieden. We luisteren goed naar de adviseurs en passen ons aan hun dagelijkse processen aan. We hebben deze eerste vijf jaar een sterk trackrecord opgebouwd bij internationale investeerders. Ook dat helpt om het stabiele bedrijf dat we al zijn de komende vijf jaar nog verder uit te bouwen.”

De mijlpalen

  • 2018: Live met Tulp Hypotheken voor consumenten en zelfstandigen.
  • 2020: Live met De Nederlandse (hypotheken in buy-to-let markt).
  • 2021: Lancering eerste Groene Vastgoedhypotheek in Nederland door De Nederlandse.
  • 2022: Eerste white label: Groene Hart Hypotheek exclusief voor DAK-leden.
  • 2022: Tweede white label: Bunq Easy Mortgages.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.