In 2020 minder, maar beter gekwalificeerde adviseurs

0

Richting 2020 zal in het bemiddelingstraject een grote efficiencyslag worden gemaakt. Dit zorgt voor minder fysieke advieskantoren en een verdere consolidatie onder financiële intermediairs. De overblijvers onderscheiden zich op kwaliteit en ondernemerschap.

In het rapport ‘Marktraming Financiële Intermediairs 2020’ voorspellen Baken Adviesgroep en Adviesbureau Fred de Jong, dat het aantal financiële intermediairs in 2020 is gedaald van 6.880 naar 5.500. In 2012 werd door deze partijen nog voorspeld dat in 2016 een daling van financiële intermediairs zou plaatsvinden, deze voorspelling kwam uit. Na een nieuwe analyse blijkt dat het aantal intermediairs blijft dalen. Ten grondslag aan deze daling liggen verschillende technologische ontwikkelingen in de financiële sector.

“Door de internettechnologie hebben klanten veel meer kennis en informatie tot hun beschikking. Waar voorheen een informatiekloof bestond tussen klant en aanbieder moeten financiële intermediairs nu waarde toevoegen aan hun diensten”, aldus Laurens van Graafeiland, oprichter Baken Adviesgroep.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.