Impact serviceproviders op hypotheekmarkt is groot

0

Van de hypotheekadviseurs die gebruik maken van een serviceprovider, doet een ruime meerderheid dit voor meer dan de helft van hun hypotheekaanvragen. Dat is een eerste conclusie uit een lopend onderzoek van Adviesbureau Fred de Jong.

Maar liefs 96% van de hypotheekadviseurs die tot nu toe de online enquête serviceproviding al hebben ingevuld, geeft aan hypotheken met behulp van een serviceprovider af te sluiten. Ruim de helft sluit zelfs meer dan 50% van de hypotheken via een serviceprovider. Dat betekent dat de impact van serviceproviders op de hypotheekmarkt erg groot is.

Help mee inzicht te verkrijgen

Met de enquête wordt beoogd hypotheekadviseurs meer inzicht te kunnen bieden over de markt van serviceproviders. De enquête kan deze week nog worden ingevuld. Het (anoniem) invullen duurt ongeveer 5 minuten en uw deelname wordt zeer op prijs gesteld. De resultaten worden gepubliceerd in de digitale Infinance die op dinsdag 4 augustus verschijnt.

Voor het lopende onderzoek serviceproviding werkt Adviesbureau Fred de Jong samen met Romeo Financiële Diensten.

De enquête kunt u hier invullen.

Welk deel van uw hypotheekomzet sluit u met behulp van een serviceprovider (geen hypotheekketen)?

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.