Ikbenfrits.nl adviseert leden Consumentenbond

2

De Consumentenbond heeft de eigen hypotheekvergelijker aangepast. De module biedt de mogelijkheid zelf te berekenen of het interessant is om een hypotheek over te sluiten, of rentemiddeling mogelijk verstandiger keuze is. Het advies verloopt via ikbenfrits.nl.

Het is volgens Bart Combée, directeur Consumentenbond, goed dat consumenten eerst uitzoeken of rentemiddeling en oversluiten echt de moeite waard is, voordat ze een beslissing nemen. De Consumentenbond toonde eerder aan dat rentemiddeling ook nadelig uit kan pakken.

De hypotheekvergelijker is in samenspraak ontwikkeld door ikbenfrits.nl en de Consumentenbond. Consumenten die besluiten over te stappen kunnen dit in de vergelijker doen via Advieskeuze.nl (52% eigendom Consumentenbond) of zelf de overstap maken bij ikbenfrits.nl. De kosten voor het begeleiden van de overstap bij ikbenfrits.nl zijn €1.500 (allin). De Consumentenbond zegt geen leadvergoeding of iets soortgelijks te ontvangen.

Zonder adviseur bepalen

Combée: “Veel consumenten willen profiteren van de lage rente om de hypotheek over te sluiten of te gaan rentemiddelen. De opbrengst van oversluiten of rentemiddelen is erg afhankelijk van de persoonlijke situatie, en deze was lastig om te bepalen zonder een adviseur. De vernieuwde vergelijker van de Consumentenbond geeft consumenten nu online inzicht in de mogelijkheden.”

Bij een positief oversluitadvies is het mogelijk om via ikbenfrits.nl een uitgewerkt en persoonlijk advies te ontvangen. Dit bestaat uit een rapport en een telefonisch advies. Voor leden van de Consumentenbond is het advies gratis, voor andere consumenten bedraagt het advies €50.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.