HypoVak uitzending gemist?

0

De eerste online editie van HypoVak duurde een hele week en is vorige week vrijdag afgesloten. Heeft u een uitzending gemist of wilt u een of meerdere van de 5 plenaire sessies en 13 masterclasses nog eens terugkijken, dat kan. Alle sessie hebben we overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Bekijk hier de laatste trends en ontwikkelingen

De sessies van HypoVak bieden u een mix van kennisoverdracht, verdieping, actualiteit en gezelligheid met een gezonde dosis humor. Mis in dat licht vooral de preek van Dominee Gremdaat niet die u kunt terugkijken in het plenaire programmaonderdeel ‘The New Generation Consumenten’. Gremdaat zet daarin zijn heldere visie uiteen over de gang van zaken in hypothekenland en over u als hypotheekadviseur in het bijzonder.

Een greep uit het aanbod

Tijdens HypoVak kon de kijker kennismaken met de nieuwe virtuele assistent die advieskantoren op een creatieve manier helpt met inzicht krijgen in de financiële situatie van de klant. Woensdag lanceerde a.s.r. tijdens HypoVak de Levensrente hypotheek. Paul Nijssen en Arjen Bijlsma lichten in hun masterclass de belangrijkste productkenmerken toe.

Ook nu nog restschulden

Brainslab, Whooz en De Nationale Hypotheekbond hebben op basis van ruim 50.000 Nederlandse huishoudens met een koophuis de hypotheeksector in kaart gebracht. De conclusies van deze analyse op bestaande hypotheken zijn gepubliceerd in het rapport ‘Onderzoek Hypotheekmarkt 2020’. Wist u dat in de huidige koopwoningmarkt toch nog 282.100 huizenbezitters achterblijven met een restschuld als ze nu hun huis moeten verkopen? Dat is 6% van alle huiseigenaren!

Duurzaam adviseren

The New Generation Advies stond in het teken van duurzaam adviseren en het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Merlyn van den Berg (directeur HDN) vertelde welke wijzigingen HDN op het gebied van duurzaamheid zal doorvoeren per 1 jan en per 1 mei 2021.

Buy to let

Mr. Frank van der Hoek ging in zijn masterclass over ‘Buy to let’ in op de huurwetgeving van woon- en bedrijfsruimte. De verhuur van woon- en bedrijfsruimte kan een goed rendement opleveren, maar verhuur is ook gebonden aan wettelijke regels van opzeggings- en huurprijsbescherming.

Er is meer, veel meer. Bekijk alle sessie gratis terug op HypoVak.nl.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.