HypoVak 2020 gaat door op 27 oktober!

0

HypoVak is dit najaar dé plek waar de hypotheekbranche elkaar in aangepaste vorm weer fysiek kan ontmoeten. Samen met het NBC Congrescentrum is het de organisatie gelukt een aangepast maar groots HypoVak-event uit te werken, geheel conform de RIVM-eisen. HypoVak gaat door op 27 oktober 2020!

UPDATE 16 september: Gezien de ontwikkelingen rondom Covid-19 gaat HypoVak 2020 volledig digitaal plaatsvinden!

Net als u keken wij uit naar het moment dat de hypotheekbranche elkaar dit najaar weer fysiek kon ontmoeten tijdens HypoVak. Nu dit door de recente ontwikkelingen rondom het virus niet kan, zal HypoVak 2020 niet één dag, maar een hele week lang “online live” gaan. In deze week van de hypotheek staat u – de hypotheekprofessional – centraal en wordt u geïnformeerd over de laatste trends en ontwikkelingen in de hypotheekbranche. De week sluiten we gezellig af met quiz waar mooie prijzen mee te winnen zijn.

In de week van 26 t/m 30 oktober kunt u dagelijks live plenaire sessies en masterclasses online volgen. Er is een openbare meeting room om met elkaar te netwerken en u kunt een bezoek kunt brengen aan sponsoren hun online beursstand en hier informatie opvragen, afspraken maken, chatten en videobellen. Alle plenaire sessies en masterclasses zijn na afloop terug te kijken.

Eigenlijk een HypoVak zoals u van ons gewend bent, maar dan volledig digitaal én een week lang!

 


 

Op dit moment worden alle onderdelen van het HypoVak-programma aangepast aan het nieuwe plan. In de komende weken kunt u op HypoVak.nl alle informatie vinden over hoe HypoVak 2020 er dit jaar precies uit gaat zien. De organisatie, partners en sprekers kijken er vol enthousiasme naar uit om u op 27 oktober weer fysiek te kunnen ontmoeten tijdens HypoVak in NBC Nieuwegein.

The New Generation thema’s

Producten en diensten veranderen door nieuwe inzichten, veranderende klantbehoeften, maatschappelijke trends en wet- en regelgeving. Adviseurs bedienen verschillende generaties consumenten, waarbij elke generatie klanten eigen wensen en behoeften hebben. Maar ook onder intermediairs zijn verschillende generaties actief met eigen ideeën over de beroepsgroep. Dit dynamische speelveld staat centraal tijdens HypoVak ‘The new generation’ op dinsdag 27 oktober 2020 in NBC Nieuwegein.

De vier thema’s die tijdens de 17e editie van HypoVak centraal staan zijn: The New Generation Hypotheken, The New Generation Diensten, The New Generation Hypotheekadviseurs en The New Generation Consumenten.

The New Generation Consumenten

Jan Latten is bekend als demograaf van de Universiteit van Amsterdam en als voormalig anchor van het CBS. Zijn ervaring in onderzoek naar sociale en demografische trends maakt hem tot een veelgevraagd expert. Met zijn keynote op het plenaire podium geeft Latten invulling aan het HypoVak-thema ‘The New Generation Consumenten’.

In zijn presentaties focust Latten zich op de veranderende tijdgeest: de opkomst van de grote IK, flexibilisering in de levensloop, opkomst van superkoppels, toenemende bestaansonzekerheid voor achterblijvers en de millennials. Maar ook de betekenis van vergrijzing en de veranderende woonvraag in het algemeen. Trends als verstedelijking, demografische krimp, segregatie en toenemende contrasten worden daarmee ontrafeld.

The New Generation Diensten

Voor het thema ‘The New Generation Diensten’ gaat dagvoorzitter Sander Schimmelpenninck in een talkshowsetting het gesprek aan met een aantal partijen die samen een breed spectrum aan diensten voor de hypotheekmarkt vertegenwoordigen. Partijen die met elkaar gemeen hebben dat zij deze diensten samen met andere marktpartijen ontwikkelen, waardoor draagvlak wordt gecreëerd.

Deelnemers aan dit gesprek zijn onder andere HDN en Ockto. HDN versnelt in samenwerking met de 54 aangesloten leden de hypotheekketen, maar doet dit steeds vaker ook in kleinere formaties. Voorbeelden hiervan zijn de Arbeidsmarktscan, Inkomensbepaling loondienst en pensioen, HDN-notaris-bericht en Brondata-ontsluiting. Ook brondata-ontsluiter en PSD2-vergunninghouder Ockto maakt met haar diensten en innovaties het werk van de adviseur en geldverstrekker steeds een stukje sneller en betrouwbaarder. De eerste geldverstrekkers valideren de hypotheekaanvraag al op basis van de data die is opgehaald via de Ockto Brondata Service. Hierdoor hoeven verschillende documenten niet meer handmatig te worden aangeleverd door het intermediair.

The New Generation Hypotheken

Op het plenaire podium van HypoVak verzorgt hoogleraar en woningmarktexpert Peter Boelhouwer de inleiding bij de paneldiscussie over ‘The New Generation Hypotheken’. Sluit het huidige productaanbod nog wel aan bij de ontwikkelingen en de vraag op de Nederlandse woningmarkt? Een van de panelleden is Monique Sueters, Directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij Nationale-Nederlanden Bank. De andere panelleden worden in aanloop naar HypoVak bekendgemaakt.

Bekijk hier het HypoVak-programma 2020.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.