Hypotheekshop ziet hypotheekrente versneld dalen

0

Voor de derde opeenvolgende week zag de Hypotheekshop vorige week de hypotheekrente dalen. Het lijkt er volgens de adviesorganisatie op dat deze daling in snelheid toeneemt. “De daling van vorige week behoort zelfs tot de top 15 van grootste weekdalingen sinds 2008”, aldus de Hypotheekshop.

Uit het overzicht van de Hypotheekshop komt naar voren dat over het geheel genomen, de gemiddelde rentetarieven voor middellange periodes van 5 en 10 jaar vast inmiddels met ongeveer 0,15%-0,20%-punt zijn gedaald. De tarieven voor langere perioden van 20 en 30 jaar vast zijn bijna 0,10%-punt gedaald. “Bijna alle actieve geldverstrekkers (40 in totaal) hebben in de afgelopen anderhalve maand hun rentetarieven aangepast. Alleen voor Allianz, Hypotrust Elan Plus, Philips en Syntrus Achmea is dat al wat langer geleden”, aldus de Hypotheekshop.

Als reden voor de daling wordt het uitblijven van verdere renteverhogingen door de centrale banken Fed en ECB gegeven, in combinatie met een Amerikaans inflatiecijfer dat beter presteerde dan verwacht. Hierdoor daalde de rente op de kapitaalmarkt. De hypotheekrente volgt de kapitaalmarktrente doorgaans met enige vertraging.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.