Hypotheekshop voorspelt daling hypotheekrente

0

Op basis van een data-analyse over de periode 2015-2022 acht De Hypotheekshop de kans dat de hypotheekrente over 10 weken verder zal zijn gedaald op 86%. Dit mede omdat de kapitaalmarktrente momenteel zakt als gevolg van een gunstiger ontwikkeling dan eerder gedacht van de inflatie.

De Hypotheekshop heeft over die periode van acht jaar in kaart gebracht wat de marge – zijnde het verschil tussen de hypotheekrente en de kapitaalmarktrente – op weekbasis was en de rentestand 10 weken later. De Hypotheekshop: “Op dit moment bedraagt de marge ongeveer 1,75%-punt. Dat is een vrij hoge marge, zijnde het verschil tussen de gemiddelde hypotheekrente 10 jaar vast met NHG (4,10%) en de kapitaalmarktrente 10 jaar Nederlandse staatslening (2,35%). Op grond van de data van de afgelopen 8 jaar kunnen we voorspellen dat de kans heel groot is (86%) dat de hypotheekrente over 10 weken verder zal zijn gedaald.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.