Hypotheekshop: ‘Crowdfunding redding voor starters?’

0

Jungo is via een pilot onder een selecte groep adviseurs voorzichtig van start gegaan met de uitrol van hun crowdfunding-hypotheek, dat een combinatieproduct is van reguliere funding met crowdfunding. Net als nieuwkomer Colibri wordt de nieuwe geldverstrekker Jungo gefund door Aegon.

Bij Jungo kunnen consumenten maximaal 20% van de hypotheeksom via crowdfunding meefinancieren. De Hypotheekshop denkt dat deze uitbreiding op het bestaande productaanbod gunstig kan uitpakken voor starters. “Via Jungo krijgen particulieren naast het kopen van beleggingspanden een alternatieve mogelijkheid om te beleggen in de woningmarkt. Volgens Jungo is er vanuit de particuliere investeringshoek inmiddels flinke interesse voor hun initiatief. Het lijkt voor starters een gunstige ontwikkeling als de interesse van beleggers naar crowdfunding verschuift, zodat zij in de toekomst vaker aan het langste eind zullen trekken bij de zoektocht naar een koopwoning.”

Het heeft tijd nodig

Die toekomst lijkt op dit moment nog ver weg. Volgens het crowdfunding platform Collin Crowdfund is er in de eerste helft van 2018 in Nederland voor een totaalbedrag van 154 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is 55% meer dan in de eerste helft van 2017. Het merendeel daarvan betreft echter zakelijke leningen. “In vergelijking met de particuliere hypotheekmarkt (2017: 101 miljard euro) gaat het dus om een beperkt bedrag”, stelt de Hypotheekshop vast.

Lees hier het eerder in InFinance gepubliceerde interview met Vincent van den Noort, co founder Jungo.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.