‘Hypotheekrenteaftrek juist nu verder afbouwen’

0

Secretaris-generaal Maarten Camps van Economische Zaken en Klimaat pleit in zijn jaarlijkse nieuwjaarsartikel onder andere voor een mix aan maatregelen om de stabiliteit van de woningmarkt te vergroten. Een daarvan is het verder afbouwen van de hypotheekrenteaftrek.

De combinatie van hoogconjunctuur met de historisch lage rente maakt dit een logisch moment om door te pakken op dit dossier, schrijft Camps in het artikel dat vandaag werd afgedrukt in Economisch Statistische Berichten (ESB). Een verdere afbouw van de hypotheekrenteaftrek zorgt er volgens hem onder meer voor dat het dempende effect van de (hypotheek)rente op de vraag naar woningen beter functioneert. Daarnaast verkleint de afbouw de kans op onderwaterhypotheken.

Camps: “De versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek tot het basistarief (van circa 37%) die dit kabinet in gang heeft gezet, is een stap in de goede richting, maar door de aftrek verder af te bouwen kan de rente nog meer haar werk doen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.