Hypotheekrente voorlopig stabiel

0

De korte hypotheekrente blijft volgens De Hypotheker onder invloed van de lage inflatiedruk vrijwel stabiel tot het najaar van 2019. “Als de vooruitzichten van groei en inflatie aanhouden stopt de ECB haar opkoopprogramma per 1 januari, waardoor wij een lichte stijging van de langlopende rente verwachten eind 2019.”

Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker, verwacht dat geldverstrekkers deze lichte stijging van de langlopende rente, mits de markt dit toelaat, ook gaan doorberekenen in de hypotheekrentes.

Korte hypotheekrente

De korte hypotheekrente zal voorlopig stabiel blijven, verwacht de hypotheekketen. “De ECB maakt geen haast met het verhogen van de rente; het herstel in de eurozone vordert langzaam. Bovendien is de inflatiedruk beperkt: de inflatie in de eurozone ligt nu rond 2% en is in lijn met de inflatie waarnaar de ECB streeft. De verwachting is dat een renteverhoging pas in het najaar van 2019 in beeld komt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.