Hypotheekrente stevent af op nieuw laagterecord

0

Volgens De Hypotheker is de hypotheekrente al zo ver gedaald, dat de laagterecords van maart opnieuw in zicht komen. “De sterkste daling doet zich voor bij de 30-jaarsrente met NHG. Het laagterecord (1,65%) van een individuele aanbieder in maart 2020, is afgelopen week al gebroken met 1,63%.”

Nadat de hypotheekrente als gevolg van de coronacrisis sinds maart maandenlang licht steeg, is sinds juli weer een daling ingezet. De gemiddelde 30-jaars rente staat nu op hetzelfde niveau als het laagterecord in maart, namelijk 1,85%, blijkt uit de cijfers van De Hypotheker. De meest gekozen rentevaste periode – de 20-jaarsrente – is nu met NHG gemiddeld 1,53%. Dit is slechts 0,04% hoger dan het laagterecord van maart 2020. Bij de variant 100% marktwaarde ligt het gemiddelde op 2,11%, 0,15% hoger dan maart.

Hogere marge bij niet-NHG

Michel van den Akker, directeur van De Hypotheker: “Als de relatieve rust op de financiële markten aanhoudt, zou de hypotheekrente naar onze verwachting nog verder kunnen dalen. Maar ondanks de stevige concurrentie op de hypotheekmarkt, zien we dat geldverstrekkers bij leningen zonder NHG nog een hogere marge aanhouden in vergelijking met de periode vóór de coronacrisis.”

Individuele spelers

Een nieuw laagterecord is volgens De Hypotheker in zicht en is voor sommige rentevaste periodes bij individuele aanbieders zelfs al een feit. Zo stond de 30-jaars rente met NHG in maart met 1,65% op het laagste punt en bedraagt dit nu 1,63% bij een individuele aanbieder. De 20-jaars rente lag in maart op 1,30% en ligt nu op 1,31%. “Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat ook hier door partijen een nieuw record wordt neergezet.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.