Hypotheekrente sinds maanden weer licht gedaald

0

Terwijl de gemiddelde hypotheekrente in de vorige twee kwartalen steeds opnieuw steeg, lijkt deze rentestijging nu ten einde. Het gemiddelde rentepercentage voor een hypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar met NHG bedraagt 1,66% (2,24% zonder NHG). Medio maart was dit 1,49%. Na een maandenlange stijging tot 1,69% is er sinds begin augustus sprake van een lichte daling. Dit schrijft De Hypotheker.

“Wij verwachten dat zowel de hypotheekrente met een korte als een lange looptijd per saldo licht zal dalen. In de afgelopen week is de gemiddelde hypotheekrente voor de langere rentevaste periode over de gehele linie gedaald. Op dit moment kunnen we nog niet spreken van een trendbreuk. Toch is dit niet uitgesloten, omdat meer dan vijftien geldverstrekkers in de afgelopen weken hebben aangekondigd de rentetarieven te verlagen”, zegt Michel van den Akker (foto), directievoorzitter van De Hypotheker.

Verdere daling

“Als de rust op de financiële markt terugkeert, is een verdere daling van de hypotheekrente niet uitgesloten. Dit hangt echter van veel verschillende factoren af. Het EU-akkoord over het herstelfonds en de Europese begroting geeft meer vertrouwen, maar maakt zeker nog geen einde aan de onzekerheid. Zeker nu het aantal besmettingen weer oploopt, worden maatregelen in verschillende landen weer aangescherpt. Ook op macro-economisch gebied kunnen de brexit en de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China de stabiliteit in gevaar brengen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.