Hypotheekrente richting laagterecord

0

Deze maand verlaagden geldverstrekkers per saldo opnieuw hun hypotheektarieven. Met de vierde maand op rij beginnen de laagterecords uit december zowaar weer in beeld te komen, schrijft de Hypotheekshop. “Een situatie waar enkele maanden geleden geen rekening meer mee werd gehouden.”

Omdat de seizoensdrukte nog wel een week of drie lijkt aan te houden, behoort een verdere daling van de hypotheekrente zeker tot de mogelijkheden, voorspelt de Hypotheekshop. Maar dat zal niet bij alle aanbieders het geval zijn. “Enkele aanbieders kampen met oplopende verwerkingstijden waardoor verlaging van de rente op dit ogenblik niet wenselijk is.”

Verhoging

Geldverstrekkers als NN, SNS Bank en Merius zijn erg actief op het rentefront, evenals partijen als Hypotrust (meerdere labels), bijBouwe en Achmea (Woonfonds, Centraal Beheer). Grootbanken als ING en ABN Amro hebben de rente juist verhoogd. Het naderende einde van het seizoen zou hier een volgend de Hypotheekshop een rol kunnen spelen. Syntrus, Aegon en a.s.r. hebben hun tarieven nog niet aangepast.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.