‘Hypotheekrente komt tot stilstand’

0

Vorige week vielen er voor het eerst sinds negen weken meer renteverlagingen dan -verhogingen te noteren. Dat concludeert De Hypotheekshop in zijn wekelijkse rente update.

Het ging daarbij om beperkte, uiteenlopende aanpassingen. De Hypotheekshop: “NIBC breidde het renteaanbod van de Extra hypotheek flink uit met elf nieuwe rentevaste perioden. Ook werd de geldigheid van de offerte verlengd en kunnen consumenten voortaan onbeperkt boetevrij aflossen uit eigen middelen.”

Alternatieve renteperiode

ABN Amro verlaagde de rentetarieven op minder gebruikelijke renteperioden als 7 en 12 jaar vast. Ook dochterlabel Florius verlaagde de rente op 12 jaar vast. Eerder dit jaar gingen ook ING en Argenta via deze alternatieve renteperiode al de concurrentie aan met 10 jaar vast. “Ondanks alle rentewijzigingen van de laatste weken, – alleen Reaal en Philips hebben de rente in oktober en november niet aangepast –  valt op dat de hypotheekrente nauwelijks beweegt. Er is zelfs geen enkel verschil te ontdekken tussen de huidige gemiddelde rentetarieven en die van vier weken geleden. De oorzaak hiervoor moet onder meer gezocht worden in de grote politieke en economische onrust van dit moment, denk aan de Italiaanse begrotingsperikelen, de Brexit en de Amerikaans-Chinese handelsoorlog”, aldus de onderzoekers.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.