Hypotheekportefeuille DMPM tikt 10 miljard aan

0

Sinds de start in 2016 richt DMPM zich als portfoliomanager op gevestigde nationale en internationale investeerders die willen investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt. Diverse pensioenfondsen, verzekeraars en andere investeerders beleggen inmiddels via DMPM in Nederlandse hypotheken.

Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM), dat net als Hypotrust, Quion en De Hypotheker onderdeel is van Blauwtrust Groep, werd vijf jaar geleden tegelijk met het nieuwe IQwoon-hypotheeklabel aan de Nederlandse markt gepresenteerd. Via het investeerdersplatform is inmiddels een hypotheekportefeuille met zo’n 45.000 klanten opgebouwd, goed voor een portefeuilleomvang van 10 miljard euro. Naast IQwoon werden de labels Robuust, HollandWoont, Hypotrust Vrij Leven en Clarian Wonen geïntroduceerd.

Alleen al in 2021 heeft DMPM meer dan 13.000 aanvragen voor particuliere woninghypotheken ontvangen in alle risico-klassen en dan met name in het NHG-segment.

Rolf Belonje, directeur van DMPM: “Mede dankzij de dienstverlening van de zustermaatschappijen die ook onderdeel uitmaken van de Blauwtrust Groep zijn we in staat om de gehele hypotheekketen af te dekken. Dat maakt ons voor investeerders een aantrekkelijke partner. In de eerste vijf jaar heeft DMPM gezorgd voor meer concurrentie en innovatie in de hypotheekmarkt. Daarmee is een mooie basis neergezet, waarop wij de komende jaren verder bouwen en nieuwe ontwikkelingen doorvoeren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.