Hypotheekbond lanceert UwKluis.nl

0

Nationale Hypotheekbond heeft de nieuwe dienst UwKluis.nl gelanceerd. De technologie achter de nieuwe dienst maakt het mogelijk om (bron)data bij de overheid op te halen en deze te ontsluiten naar een financiële dienstverlener. UwKluis.nl ondersteunt op dit moment vijf dienstverleners: Belastingdienst, UWV, Mijnpensioenoverzicht, Mijnoverheid en DUO.

Binnen UwKluis.nl zijn vier stappen nodig om de informatie te kunnen delen: inloggen, ophalen, selecteren en versturen. Consumenten loggen met hun DigiD zelf in bij een overheidsdienstverlener. Na het inloggen haalt de technologie automatisch de benodigde informatie op. De consument selecteert welke informatie er wel of niet gedeeld mag worden. Vervolgens wordt deze data door de consument verstuurd.

De nieuwe dienst van de Nationale Hypotheekbond is gebaseerd op de Lckr 2.0 technologie van Ordina Data & Finance Solutions. Lckr is medium-onafhankelijk en kan geïntegreerd worden in bestaande applicaties voor smartphone, tablet of laptop. De klantreis van de consument wordt hiermee vereenvoudigd, zonder onderbreking of uitstap naar een ander platform.

Toekomstmuziek

Op dit moment genereert UwKluis.nl uit de opgevraagde gegevens een PDF-bestand met de relevante gegevens. Een volgende stap is het inlezen van het digitale bestand in de adviessoftware van financieel adviseurs.

In de komende periode wordt de nieuwe dienst door de Nationale Hypotheekbond gefaseerd uitgerold naar de gebruikers, waarbij er ruime aandacht is voor training in het gebruik van de desktop applicatie. Daarnaast wordt er gewerkt aan koppelingen met derden in de vorm van een XML integratie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.