Hypotheekadviseur verwacht aanhoudende werkdruk

0

Uit een steekproef onder hypotheekadviseurs blijkt dat 49% van de 232 ondervraagden het niet eerder zo druk hebben gehad als nu. 84% van de ondervraagde adviseurs geeft aan een hypotheekadvies niet langer face to face te geven, maar op afstand. Ruim 20% denkt dit ook na de coronacrisis te blijven aanbieden.

De steekproef is uitgevoerd door Munt Hypotheken. Uit de rondgang onder adviseurs komt verder naar voren dat ruim 40% van de ondervraagde adviseurs verwacht dat de drukte ook de komende weken nog aan zal houden. Ondanks de enorme piek oversluiters in maart en april, verwacht 63% van de 232 deelnemende adviseurs dat veel meer mensen in de komende weken hun hypotheek willen oversluiten.

In toekomst vaker digitaal

De steekproef laat zien dat het gros van de hypotheekadviseurs vanaf maart hun werkplek heeft aangepast. Slecht 15% van de 232 respondenten heeft vooralsnog niets aangepast. Met name bij kortere gesprekken, zoals bijvoorbeeld een verlenging van de rentevaste periode of het doornemen van het adviesrapport, verwachten de adviseurs dit ook in de toekomst vaker digitaal te zullen doen.

Bewonderenswaardige flexibiliteit

De uitkomsten tonen de bewonderenswaardige flexibiliteit en professionaliteit van de hypotheekadviseur aan, zegt Chris Oosterling, commercieel directeur bij Munt. “Hypotheekgesprekken digitaal en op afstand voeren doe je niet zomaar. In veel gevallen gaat het om een lening die mensen voor een groot deel van hun leven aangaan. Je moet als adviseur de klant voor je zien te winnen zonder dat je elkaar fysiek in de ogen kan aankijken en daarnaast waardig advies geven.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.