Hypotheekadviseur laat uitvaart liggen

0

Nu de huizenmarkt alweer een tijdje in de lift zit, zou je verwachten dat ook het aantal uitvaartverzekeringen toeneemt. Opmerkelijk genoeg blijkt uit statistieken juist het tegenovergestelde. Dat schrijft Ruud van der Wal, manager intermediaire distributie bij Monuta.

In zijn blog stelt Van der Wal dat het hypotheekadvies voor de adviseur hét moment is om te beginnen over de financiering van de uitvaartkosten. Het liefst zou hij zien dat het een standaard onderdeel wordt van een hypotheekgesprek. Niet alleen in minder drukke tijden, gewoon altijd.

Van der Wal: “In jaren van weinig verhuizingen worden er veel uitvaartverzekeringen afgesloten. En wanneer mensen vaker een huis kopen of hun huidige hypotheek wegens de zeer gunstige rente oversluiten, zoals nu het geval is, zien we de markt van uitvaartverzekeringen weer minder hard groeien. Hoe bizar eigenlijk! Een klant moet een compleet advies krijgen, ongeacht of er nou veel of weinig huizen worden verkocht.”

Later is ook goed

Voor hypotheekadviseurs die het toch lastig vinden om tijdens het adviesgesprek het onderwerp uitvaartverzekering toe te lichten heeft hij nog een tip: “Bied dan gewoon aan om op een later moment nogmaals alle risico’s, inclusief de uitvaartkosten, door te nemen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.