Hypotheekadviseur actiever in schade

0

De belangstelling onder hypotheekadviseurs voor de productgroep Schade neemt toe, merken ze bij Nationale-Nederlanden. Dat heeft niet alleen te maken met de huidige marktomstandigheden, het zegt volgens directeur Intermediair Harry van der Zwan met name iets over de volwassenheid van de branche.

In de nieuwe e-InFinance Schade zegt Van der Zwan hierover: “Tijdens de crisis hebben hypotheekkantoren hun bakens verzet. Schade was een logische stap door het terugkerende karakter en daarmee ook de klantrelatie. Een goede ontwikkeling, want de behoefte van een klant gaat verder dan de hypotheek waarvoor hij bij een adviseur binnenkomt. Het invullen hiervan zou voor de adviseur gemeengoed moeten zijn.”

Migratie naar Voogd & Voogd

Begin juli bereikt het particuliere schadebedrijf van Nationale-Nederlanden een nieuwe mijlpaal. Er zullen dan naar verwachting 1,2 miljoen schadepolissen gemigreerd zijn naar het door Voogd & Voogd ontwikkelde nieuwe intermediair- en directe distibutieplatform.

Groot maar flexibel

Met de overname van Delta Lloyd is de omvang van NN fors toegenomen en na instemming van de toezichthouders wordt het bedrijf met de Vivat-portefeuille straks opnieuw een stuk groter. Groot maakt log? Zeker niet!, zegt Van der Zwan.

Lees het hele interview in de e-InFinance Schade

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.