Hypotheekaanvragen oudere ondernemers beknot

0

Hoewel de mogelijkheden van zelfstandigen voor een hypotheek de laatste jaren zijn verbeterd, is dat echter nog niet het geval als ze eenmaal de leeftijd van 50 jaar en ouder bereiken. En de kans bestaat dat hun vooruitzichten binnenkort zelfs nog verder zullen gaan verslechteren, schrijft De Hypotheekshop.

Volgens het CBS waren er eind 2020 1,1 miljoen mensen met een hoofdbaan als zzp’er, ofwel 13% van alle werkenden. In 2003 was dat nog 8%. “Dat hoge aantal is ook terug te zien in het aantal hypotheekaanvragen met een ondernemer als aanvrager. Als we het aandeel van zelfstandigen in de hypotheekaanvragen in de verschillende leeftijdsklassen vergelijken met dat van alle hypotheekaanvragen, dan valt op dat ondernemers vanaf 50/55 jaar snel in aandeel teruglopen. Een uitvraag onder hypotheekadviseurs resulteerde in twee waarschijnlijke oorzaken daarvoor: gebrek aan pensioen en alternatieve pensioenvoorzieningen”, aldus de hypotheekketen.

Lees hier het hele artikel op de website van De Hypotheekshop

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.