Hypotheekaanvraag Florius volledig online

0

Bij Florius is het nu mogelijk om de totale hypotheekaanvraag volledig online te regelen. Consumenten kunnen de bindende overeenkomst, het renteaanbod, de SEPA-machtiging en het klantbeeldformulier online invullen en ondertekenen.

De uitbreiding van de digitale mogelijkheden is geen tijdelijke coronamaatregel, maar een oplossing voor de lange termijn. “Hiermee komt Florius tegemoet aan een breed gedragen wens van adviseurs”, zegt directeur Karin Polman in een toelichting.

Met digitaal ondertekenen kunnen consumenten via de vertrouwde inlogmethode van hun eigen bank (iDIN) de stukken ondertekenen. Hiervoor is wel een mijnFlorius-account nodig, die de klant zelf kan aanmaken. Florius benadrukt dat klant en adviseur nu samen de totale hypotheek online kunnen aanvragen, maar de adviseur de regie heeft. De adviseur stuurt de ondertekende documenten door naar zijn Florius-acceptatieteam. Door deze digitale uitbreiding is een fysiek bezoek van de klant aan het advieskantoor niet per se meer nodig.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.