Hypotheek Visie geeft starters Hypotheekbelofte

0

Hypotheek Visie biedt starters op de woningmarkt de Hypotheekbelofte aan. Met dit document kunnen ze volgens de hypotheekketen zo goed als zeker de financiering rond krijgen. CEO Dylan Dresens: “Daardoor hebben verkopers meer zekerheid dat ze hun huis aan starters kunnen verkopen en kunnen ze daarom zelf sneller doorstromen naar hun nieuwe huis.”

De Hypotheekbelofte wordt aangeboden aan starters en zorgt ervoor dat zij bijna zeker zijn dat zij de financiering van hun bod rond krijgen. Dresens: “Hierdoor kunnen verkopers sneller doorstromen naar hun nieuwe huis en zijn zij waarschijnlijk bereid een lager bod te accepteren. Het is voor verkopers belangrijk om zekerheid te hebben, omdat de financiering soms niet rond blijkt te komen. Gevolg daarvan is dat je als verkoper tijd verliest. Wellicht hebben andere kopers in de tussentijd ook hun interesse verloren.”

Woningmarkt

De woningmarkt in Nederland is de afgelopen jaren flink onder druk komen te staan, met name voor starters. Het vinden van een geschikte woning tegen een betaalbare prijs lijkt vaak een onmogelijke opgave. Hypotheek Visie zegt hier verandering in te brengen door starters te helpen met het verkrijgen van een Hypotheekbelofte. Dresens: “Dit houdt in dat wij op basis van de financiële situatie van de starter en de waarde van de woning meer zekerheid bieden dat de koop van de woning uiteindelijk doorgang vindt. Met de Hypotheekbelofte op zak kunnen starters met meer vertrouwen op huizenjacht gaan. Zij weten immers vooraf dat zij hun bod op een huis kunnen uitbrengen, wat de kans op succes aanzienlijk vergroot. Dit is niet alleen goed nieuws voor starters, maar ook voor verkopers. Zij kunnen dankzij de Hypotheekbelofte namelijk sneller doorstromen naar hun nieuwe woning en zijn waarschijnlijk bereid om een lager bod te accepteren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.