Hypotheek start-up Jungo haalt Aegon binnen

0

Aegon heeft een belang genomen in de start-up hypotheekaanbieder Jungo. Via dit online platform kan geïnvesteerd worden in Nederlandse hypotheken. De crowd- investeerders helpen huizenkopers aan een voordelige hypotheek, terwijl ze zelf een ook een aantrekkelijk rendement maken.

Technisch was start-up Jungo in 2016 al klaar om de markt op te gaan. Met de AFM-vergunning op zak was het wachten op een investeerder die de Jungohypotheek kon funden. Dankzij de samenwerking met Aegon verwacht Jungo nu voor de zomer van 2018 op de markt te komen. Dan wordt het ook voor particulieren mogelijk om via de crowd te investeren in individuele Nederlandse hypotheken.

Jungo had met aandeelhouder en IT-partner Topicus al de beschikking over innovatieve technologie en expertise om vraag en aanbod te verbinden. Met Aegon heeft Jungo nu ook een strategisch partner aan zich weten te binden die veel kennis en ervaring in de financiële wereld inbrengt.

Beter rendement

Eerder legde Vincent van den Noort, co founder van Jungo, het idee van zijn concept uit in een interview met InFinance. Bij Jungo kan een huizenkoper een gedeelte van de hypotheek laten financieren via de crowd. Het resterende deel van de hypotheekschuld wordt gefinancierd door institutionele beleggers. De crowd-investeerder krijgt volgens Van den Noort (foto) binnen acht jaar zijn geld weer terug, de termijn waarin de huizenkoper circa 20% van zijn totale hypotheeksom heeft afgelost. Maar ook tussentijds uitstappen is mogelijk, omdat de investeerder zijn investering kan overdragen aan een andere investeerder.

Lees hier het eerder gepubliceerde interview met Vincent van den Noort, co founder Jungo.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.