Hypotheek in stappen oversluiten

0

De Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Menno Snel (foto) van Financiën ervoor zorgt dat huizenbezitters hun hypotheek in stappen kunnen oversluiten.

Zo kunnen de huizenbezitters profiteren van de lage hypotheekrente, zonder de boete te moeten betalen die voor het oversluiten van de hele hypotheek staat. Wie een hypotheek heeft, kan jaarlijks meestal 10 tot 20% aflossen zonder dat er een boete volgt. Een huizenbezitter kan, om die aflossing op te brengen, een nieuwe hypotheek afsluiten tegen de huidige lage rente. Wie dat een aantal jaren achtereen doet, is feitelijk overgegaan op een nieuwe, goedkopere hypotheek.

Volgens Tweede Kamerlid Erik Ronnes (CDA)werken banken en verzekeraars klanten die dit willen tegen. Hij, zijn partijgenoot Pieter Omtzigt en bijna de hele Kamer riepen Snel op in te grijpen. De staatssecretaris moet volgens de Kamerleden de verstrekkers van hypotheken en de toezichthouder bewegen hun verzet te staken en belemmeringen uit de weg te ruimen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.