Hybride advies vraagt krachtige rol Adfiz

0

“Ik hoor een hoop gemopper over wat Adfiz allemaal zou moeten doen, maar niet doet. Maar in plaats van aan de kant te staan, denk ik dat het beter is wanneer adviseurs zich juist massaal aansluiten”, aldus Arno Dolders, algemeen directeur Legal & General.

Hij deed zijn uitspraak tijdens een van de actualiteitenbijeenkomsten die de verzekeraar deze maand in het land heeft gehouden. Hierin stond het onderwerp ‘digitalisering en hybride advies’ centraal. Dolders: “Digitalisering en de opkomst van hybride advies vraagt om nieuwe afstemming tussen verzekeraars en intermediair. Dat lukt het beste wanneer adviseurs krachtig met één stem spreken. Als zij zich massaal aansluiten wordt Adfiz beter in staat gesteld te doen wat in het belang van de adviseurs is.”

Nieuwe communicatiestromen
Onder hybride advies wordt verstaan een mix van face-to-face en digitale contactmomenten tussen adviseur en klant, waarbij de klant ook in wisselende mate zelf actief deelneemt. “Door de digitalisering van contacten gaan er nieuwe communicatiestromen ontstaan tussen klant, adviseur, bemiddelaar en verzekeringsmaatschappij. Klanten kunnen per handeling de ene keer rechtstreeks met een verzekeringsmaatschappij communiceren en bij de volgende handeling met zijn adviseur”, aldus Dolders.  

Passende doorbelasting
Door als sector goede afspraken te maken over de invulling van die flexibele communicatiestromen, moet volgens Dolders voorkomen worden dat klanten tussen wal en schip vallen omdat verzekeraar en adviseur denken dat ‘de ander’ het wel geregeld zal hebben. “Ook zullen we moeten nadenken welke handelingen door wie aan de klant worden doorbelast. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de ene klant er voor kiest veel handelingen rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij af te wikkelen en de andere klant alle contacten laat verlopen via zijn adviseur wanneer de premie voor beide type klanten gelijk is terwijl de adviseur zijn werkzaamheden extra doorbelast aan de klant.” 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.