Hyarchis krijgt certificaat voor migratie naar de cloud

0

“De onafgebroken inzet van het beveiligen van persoonsgegevens in de Cloud, heeft Hyarchis de ISO/IEC 27018:2019-certificering opgeleverd”, zegt Adriaan Hoogduijn (links), COO van het bedrijf.

Het certificaat werd afgelopen oktober toegekend na een bedrijfsaudit in zowel Nederland als Litouwen. De audit bevestigde dat Hyarchis voldoet aan alle voorschriften inzake gegevensbescherming in de Cloud zoals uiteengezet in de ISO/IEC 27018:2019-norm.

Mijlpaal

Hoogduijn: “De ISO/IEC 27018:2019-certificering is een mijlpaal voor ons. Niet in de laatste plaats omdat steeds meer organisaties door Covid-19 zijn overgestapt op cloud-based werken. Met het oog op deze ontwikkelingen is het niet verbazend dat ook de verwachtingen op het gebied van gegevensbescherming toenemen. Deze certificering is het bewijs van onze toewijding op het gebied van gegevensbescherming. Belangrijker nog, het is de bevestiging van ons vermogen om aan deze verwachtingen te voldoen.”

Informatiebeveiliging

“In oktober vorig jaar ontvingen al de ISO 27001-certificering voor zijn information security management system”, vertelt Hoogduijn. “De ISO 27001-norm bestaat uit een reeks procedures die ervoor moeten zorgen dat risico’s op het gebied van informatiebeveiliging worden beheerst. Het merendeel van onze klanten zijn actief in de financiële sector en dit brengt stringente bepalingen op het gebied van gegevensbescherming met zich mee. Voor deze klanten bieden de beide ISO-certificeringen ultieme gemoedsrust.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.