Huurprijzen in 2020 met 4% omhoog

0

Het Bloxs Artificial Intelligence Team analyseert de ontwikkelingen van trends in de vastgoedmarkt op basis van huurprijzen en economische data.

Met het combineren van honderdduizenden datapunten en diverse machine learning technieken voorspellen zij de huurprijzen, binnen de commerciële huursector, voor de komende jaren. Voor volgend jaar wordt een 4% hogere huurprijs verwacht.

Amsterdam blijft duurste gemeente

De grootste stijging wordt verwacht in Rotterdam (12,9%), gevolgd door Utrecht (10,4%). In Den Haag bedraagt de stijging naar verwachting 3,9%, in Amsterdam 2,8% en in Eindhoven is de verwachte stijging met 0,1% het laagst.

Ondanks de verwachte grote stijging in Rotterdam en Utrecht blijft Amsterdam de duurste gemeente, met een verwachte gemiddelde huurprijs van 25,70 euro per vierkante meter in 2020. De verwachte gemiddelde huurprijzen van een vierkante meter in Rotterdam (21,80 euro) en Utrecht (21,20 euro) liggen dichtbij elkaar. In Den Haag wordt een gemiddelde prijs per vierkante meter van 18,50 euro verwacht. Behalve de laagste verwachte stijging heeft Eindhoven ook de laagste vierkante meterprijs, namelijk 16,90 euro.

Gemiddelde huurprijzen Nederland (per m2 per maand)Huurprijzen

Huurprijs
Rood = Historische percentage
Zwart = Historische voorspelling
Groen = Toekomstige voorspelling

Huurprijzen grootste gemeenten stijgen meer

Het Bloxs Artificial Intelligence Team verwacht gemiddelde huurstijging van 4% over heel Nederland. Binnen de vijf grootste Nederlandse gemeenten (qua inwonersaantallen) wordt gemiddeld een grotere stijging verwacht, namelijk 5,1%. Hoewel in Rotterdam de grootste stijging wordt verwacht, blijft Amsterdam het duurst. De voorspellingen zijn gebaseerd op Bloxs Forecasting, een applicatie die big data combineert met Artificial Intelligence. Het betreft de stijging van huurprijzen die een nieuwe huurder betaalt in de vrije sector.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar