‘Huizenprijzen zijn nog nooit zo hoog geweest’

0

Na de korte periode van dalende huizenprijzen is na het dieptepunt in mei 2023 de stijging volop ingezet en het gaat maar door.

Dat schrijft Ortec Finance in zijn nieuwe Maandalert Woningmarkt. Ortec: “De gemiddelde huizenprijs in Nederland is het afgelopen jaar zelfs met 9% gestegen. Bij alle provincies én gemeenten is er in de cijfers van mei ten opzichte van vorig jaar sprake van een prijsstijging. Kijkend naar de ontwikkeling ten opzichte van vorige maand is bij alle provincies een stijging te zien, maar dit is niet bij alle gemeenten het geval. Ongeveer 20 gemeenten, waarvan de meeste in Zeeland liggen, bevinden zich net iets onder het nulpunt. Al met al zorgt dit voor een overwegend groen gekleurde kaart op provincie- en gemeenteniveau.”

Meer transacties

“Het aantal transacties in mei is ten opzichte van vorig jaar gestegen met 15%. Ten opzichte van vorige maand zien we een stijging van 12% in de transactieaantallen. De aantallen transacties lopen dus ook weer wat meer op”, schrijven de onderzoekers.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.