Huizenbezitter investeert in duurzaam wonen

0

Gebrek aan geld vormt de grootste belemmering voor huizenbezitters om hun woning te verduurzamen. Dat blijkt uit een onderzoek van Gfk onder ruim 1.100 respondenten, in opdracht van de Volksbank. De resultaten geven inzicht in hoeverre huizenbezitters open staan voor het verduurzamen van hun woning.

Volgens de Volksbank – moederconcern van de labels ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS – creëer je een lagere maandlast niet alleen door een lagere rente, maar ook door het energieverbruik te verlagen. CEO Maurice Oostendorp: “Drie van de vier woningen zijn niet goed geïsoleerd en er is nog ruimte voor 145 miljoen zonnepanelen. Als we dit benutten, dan kunnen we 40% van onze elektriciteit uit de zon halen. Kansen genoeg dus om verder te verduurzamen.”

Uitkomsten onderzoek

Uit het onderzoek komt naar voren dat vrijwel alle huizenbezitters positief staan tegenover woningisolatie. Driekwart van hen wil zelf energie opwekken met zonnepanelen. Dit om te besparen op energiekosten en het wooncomfort te verbeteren. Maar een sterk groeiende groep (52%) geeft aan dit ook voor het milieu te doen. De respondenten geven in meerderheid aan bewust om te gaan met hun energieverbruik. Ze zetten bijvoorbeeld de thermostaat lager als er niemand thuis en apparaten uit als deze niet worden gebruikt.

Zeven op de tien huizenbezitters hebben volgens het onderzoek al energiebesparende aanpassingen aan hun woning gedaan en een stijgend aantal is dit van plan. Vaak plaatste men isolerend glas of een HR-ketel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.